logo
 Vállalatirányítási rendszer (ERP) - Mi ez és miért van rá szükség?

Napjainkban nagyon sokat találkozhatunk ezzel a kifejezéssel, hogy ERP, vállaltirányítási szoftver, menedzsment szoftver. De hogy mi is ez, arról most blogbejegyzésünkben olvashat.


Egy vállalat sikeressége ma már számtalan tényezőn múlik. Az egyik alapvető feltétel, a vezetők és alkalmazottak hozzájárulásán túl, hogy megtalálják a számukra legideálisabb informatikai megoldást. Mi ehhez az Europroof vállalatirányítási rendszert (ERP) ajánljuk, és az alábbi cikkünkben el is mondjuk, hogy miért!

Mit jelent az ERP?

Az ERP az Enterprise Resource Planning angol kifejezés rövidítése, amit “Vállalati Erőforrás Tervezés”-ként fordíthatunk, és a magyar nyelvben általában vállalatirányítási rendszerként találkozhatunk vele. Elsődleges szerepe, hogy az ERP által összegyűjtött adatok segítségével a vezetőség megteremthesse az adott cég sikerességéhez szükséges alapokat. Ezen kívül az ERP a vállalati folyamatok egészére kiterjedő, integrált támogatást biztosít.

Milyen előnyei vannak?

A rendszer pontos kiválasztása és felépítése egy komoly feladat, érdemes rá nagy hangsúlyt fektetni, hiszen az összes, vállalati működést meghatározó folyamat ezen keresztül fog lezajlani. A megfelelő rendszer felállítása után azonban hamar érezhetővé válnak az előnyei!

  • Csökkennek az adminisztrációs költségek.
  • Csökken az adminisztrációs időráfordítás.
  • A fennmaradó idő felhasználható más tevékenységekre.
  • Több lesz a szabadidő.
  • Jelentősen kevesebb stressz éri a vezetőket és munkavállalókat egyaránt.
  • Nagyobb átláthatóságot, tervezhetőséget biztosít.

Természetesen ezek csupán példák, hiszen egy jó vállalatirányítási rendszer elsődleges ismérve, hogy teljes mértékben az adott cég folyamataira szabható, így hozzájárul azok gyorsabb és hatékonyabb lefolyásához. A különböző területek integrálásával a munkafolyamatok nem csak eredményesebbé, de áttekinthetőbbé is válnak, ezzel biztosítva az alapot a vállalat sikeréhez.

2018. 12. 01.Az Europroof vállalatirányítási rendszert egy előzetes felmérés és egy részletes specifikáció készítés után az Ön vállalatának igényeire szabjuk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, minden felmerülő kérdésére válaszolunk!

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Legutóbbi bejegyzések

2022. 05. 10.
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?

Az ERP-k, azaz az integrált vállalatirányitási rendszerek évtizedek óta a vállalati kultúra részei, ám egy modern megoldás értékét épp az mutatja meg, hogy folyamatosan változik, fejlődik, így minden felmerülő igényre biztosít megnyugtató megoldást.

2022. 05. 04.
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?

A koronavírus-járvány következményei végérvényesen megmutatták, amit évek óta tudni lehetett: digitalizáció, online jelenlét és adattudomány nélkül képtelenség hosszú távon sikeres vállalkozást építeni 2022-ben.

2022. 05. 02.
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra

Bezárások, látványos kereslethiány, bizonytalanság, illetve ezekre reagáló átgondolt, intenzív válságkezelés – ez jellemezte a hazai vállalkozásokat a koronavírus-járvány által uralt utóbbi időszakban. Összefoglaltuk, mi okozta a legnagyobb gondot a piaci szereplőknek.