logo
 Így térül meg egy vállalatirányítási rendszer - Idő, pénz, erőforrás

Az ERP-k legnagyobb célja, hogy időt és pénzt spóroljon cégének! Bejegyzésünkből azt is megtudhatja, hogy hogyan tudja ezt elérni!


A vállalatirányítási rendszerek ellen leggyakrabban felhozott érv az ára. Igen, egy ERP bevezetése és használatának megtanulása valóban igényel némi anyagi- és időbeli ráfordítást, megtérülését azonban nem csupán rövid időn belül, de a vállalat minden területére kiterjedően észre fogják venni.

Nincs értelme szépíteni, a vállalatirányítási rendszer nélkül működő cégek napjainkban már rendkívül hamar hátrányba kerülnek azon versenytársaikkal szemben, akik már felismerték az ERP-ben rejlő lehetőségeket. Egy ilyen rendszer a sikeres befektetés tökéletes példája, hiszen hamar kifizetődik, hosszú távon pedig olyan előnyökhöz juttatja a céget, amikre addig talán nem is gondoltak. A megtérülést három nagyobb területen érzékelhetjük, ezek pedig az idő, a pénz és az erőforrás.

Idő

Egy vállalatirányítási rendszer az összes fellelhető információ összegyűjtésével automatizálja és felgyorsítja a folyamatokat, ezzel egyúttal csökkenti a hibalehetőségeket. Hogy mit jelent ez? Nem kell többé aggódni az adminisztrációs feladatok által felemésztett, valamint a hibák kijavítására fordított, mondhatni elpazarolt idő miatt. Az így megspórolt órák a vállalat fejlesztésére, vevőszerzésre, feltöltődésre fordíthatók.

Pénz

Az ERP-nek köszönhető időmegtakarítás egyben a költségek csökkenését is jelenti. Gondoljunk csak bele! A manuális műveletek helyett az információk integrálásával, valamint a folyamatok automatizálásával jelentős mértékben csökkenhetnek az adminisztrációs költségek. Ezen kívül a szoftver nyilvántartja a készletek és eszközök állapotát, amivel szintén rengeteget spórolhatunk, hiszen nem lesznek például felesleges rendelések. Nem is beszélve a rendszer által készített jelentésekről, amik hatalmas segítséget nyújtanak a vezetői döntéshozatal során.

Erőforrás

A vállalat rendelkezésére álló erőforrás teljes mértékben kihasználható az optimalizálásnak köszönhetően. Legyen szó anyagi- vagy humánerőforrásról, a rendszer felméri a készleteket és a kapacitást, naprakész, pontos nyilvántartást vezet, így mindkét szempontból lehetővé teszi a legoptimálisabb állapot megtalálását és fenntartását. Az erőforrások ilyen szintű karbantartása pedig idő- és költségmegtakarítást eredményez.

Mit jelent ez, ha az Europroof ERPt használja?

Összességében elmondható, hogy az Europroof vállalatirányítási rendszer akár 30%-kal csökkentheti az adminisztrációs költségeket és 27%-kal az adminisztrációs időráfordítást, jelentősen csökkenti a vezetői stresszt, és növeli a családra fordítható időt.

2018. 12. 20.Az Europroof vállalatirányítási rendszert egy előzetes felmérés és egy részletes specifikáció készítés után az Ön vállalatának igényeire szabjuk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, minden felmerülő kérdésére válaszolunk!

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Legutóbbi bejegyzések

2022. 05. 10.
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?

Az ERP-k, azaz az integrált vállalatirányitási rendszerek évtizedek óta a vállalati kultúra részei, ám egy modern megoldás értékét épp az mutatja meg, hogy folyamatosan változik, fejlődik, így minden felmerülő igényre biztosít megnyugtató megoldást.

2022. 05. 04.
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?

A koronavírus-járvány következményei végérvényesen megmutatták, amit évek óta tudni lehetett: digitalizáció, online jelenlét és adattudomány nélkül képtelenség hosszú távon sikeres vállalkozást építeni 2022-ben.

2022. 05. 02.
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra

Bezárások, látványos kereslethiány, bizonytalanság, illetve ezekre reagáló átgondolt, intenzív válságkezelés – ez jellemezte a hazai vállalkozásokat a koronavírus-járvány által uralt utóbbi időszakban. Összefoglaltuk, mi okozta a legnagyobb gondot a piaci szereplőknek.