logo
 Egy vállalatirányítási rendszer legfontosabb tulajdonságai - 5. Legyen megfelelő a dokumentáltság

Egy vállalatirányítási rendszer bevezetésének része a kiscsoportos oktatás, de fontos, hogy a beszállító olyan anyagokkal is támogassa a betanulást, ami azonnal rendelkezésre áll, ha megakadna a folyamat.


Egy vállalatirányítási rendszer bevezetésének része a kiscsoportos oktatás, de fontos, hogy a beszállító olyan anyagokkal is támogassa a betanulást, ami azonnal rendelkezésre áll, ha megakadna a folyamat. Alábbi cikkünkben bemutatjuk azon dokumentumok (segédanyagok) összességét, amelyek támogatják az ügyviteli rendszer önálló használatát.

Miért fontos a dokumentáltság?

Dokumentáltság alatt az oktatást, gördülékeny használatot elősegítő anyagok meglétét értjük. Az az ügyviteli rendszert fejlesztő cég, amely szoftvere mellé felhasználókat segítő anyagokat biztosít, professzionalizmust sugall, komolyan foglalkozik az általa végzett tevékenységgel. Ezek a dokumentumok segítséget jelenthetnek a bevezetésnél, a folyamatok megakadásánál, valamint az új munkaerő betanításánál, oktatásánál.

Mi minősül oktatási segédanyagnak?

Felhasználói kézikönyv

A felhasználói kézikönyv célja a szoftver felhasználói felületének ismertetése, funkcióinak, használatának bemutatása. Megkülönböztethetünk offline (nyomtatott, vagy valamilyen file-ban tárolt és lokális gépről elérhető), valamint online (az ügyviteli rendszerben a funkció használata közben előhívható, adott funkcióhoz releváns információkat tartalmazó) kézikönyveket. A gyakorlat azt mutatja, hogy utóbbira jóval nagyobb igény van, mivel gyorsan elérhető és hatékonyan használható.

Online oktatási anyagok

A sikeres használatot segíthetjük úgy is, hogy az ügyfelek a fejlesztésekről nem csak egy kézikönyvet kapnak, hanem oktató anyagokkal is reprezentáljuk az új funkciókat és működésüket. Az oktatóanyagok közé tartoznak az oktató videók, amelyek szemléletesen végig követik a rendszerben egy-egy folyamat lépéseit.

Ezeken felül, a dokumentáltság részeként tekinthetünk az ügyviteli rendszerhez kapcsolódó hibajegykezelő alkalmazásra is, amely közvetlen kommunikációt biztosít a fejlesztőkkel. Ez előző cikkünkben már kifejtésre került, mint a támogatottság fontos része.

Ha a szállítónk még az egyeztetés során fel tudja mutatni a fent felsorolt anyagok mindegyikét, az annak a bizonyítéka, hogy felkészült és komoly céggel van dolgunk.

Fogadja meg tanácsunkat, higgye el, a későbbiekben hálás lesz ezért a döntésért!

2021. 04. 25.Az Europroof vállalatirányítási rendszert egy előzetes felmérés és egy részletes specifikáció készítés után az Ön vállalatának igényeire szabjuk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, minden felmerülő kérdésére válaszolunk!

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Legutóbbi bejegyzések

2022. 05. 10.
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?

Az ERP-k, azaz az integrált vállalatirányitási rendszerek évtizedek óta a vállalati kultúra részei, ám egy modern megoldás értékét épp az mutatja meg, hogy folyamatosan változik, fejlődik, így minden felmerülő igényre biztosít megnyugtató megoldást.

2022. 05. 04.
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?

A koronavírus-járvány következményei végérvényesen megmutatták, amit évek óta tudni lehetett: digitalizáció, online jelenlét és adattudomány nélkül képtelenség hosszú távon sikeres vállalkozást építeni 2022-ben.

2022. 05. 02.
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra

Bezárások, látványos kereslethiány, bizonytalanság, illetve ezekre reagáló átgondolt, intenzív válságkezelés – ez jellemezte a hazai vállalkozásokat a koronavírus-járvány által uralt utóbbi időszakban. Összefoglaltuk, mi okozta a legnagyobb gondot a piaci szereplőknek.