logo
 Egy vállalatirányítási rendszer legfontosabb tulajdonságai - +1. Ne az ár legyen az elsődleges szempont

A beszerzések többségénél az árnak döntő szerepe van. Vállalatirányítási rendszer kiválasztása esetében azonban semmiképpen sem javasolt elsődlegesen az ár alapján döntést hozni.


A beszerzések többségénél az árnak döntő szerepe van. Vállalatirányítási rendszer kiválasztása esetében azonban semmiképpen sem javasolt elsődlegesen az ár alapján döntést hozni. Fontos az ár, de emellett érdemes inkább azt szem előtt tartani, hogy hosszú távon a cége összes folyamatát rá fogja bízni a rendszerre, és ha a szoftver megfelelően támogatja a működést - ezzel előnyt biztosítva a konkurens cégekkel szemben - akkor a befektetés megtérülése többszörös is lehet!

Az ár csak az egyik szempont!

Azon cégek számára, amelyek korábban nem dolgoztak ERP rendszerrel, viszont felismerik a rendszer bevezetésének szükségességét, gyakran elsődleges szempont a szoftver ára. Velük ellentétben azok, akik egy korábbi rossz döntés miatt kénytelenek ismét végig zongorázni az ügyviteli rendszer kiválasztásának folyamatát, tapasztalatból tudják, hogy vannak az árnál sokkal fontosabb tényezők.

Megfigyelhető egy tendencia azt illetően, hogyan változik a rendszerrel/szállítóval szembeni kritériumok fontossága attól függően, hogy első alkalommal vagy másodjára kíván ügyviteli rendszert bevezetni egy cég. Első nekifutásra általában legfontosabb a szoftver ára. Előkelő helyen szerepel még a rendszer bevezetésének és kezelhetőségének egyszerűsége, valamint megfelelő funkcionalitása, vállalati környezetbe való integrálhatósága. Legkevésbé lényeges a szállító által nyújtott támogatás és dokumentáció minősége (vagy egyáltalán megléte), valamint a szállító korábbi teljesítménye, referenciái.

Második vásárlás alkalmával az előző szempontrendszer teljesen átértékelődik. Ekkor már az elsők közt szerepel a szállító által nyújtott support minősége, valamint a szállító korábbi eredményei, teljesítménye. Az is hangsúlyosabb lesz az első vásárláshoz képest, hogy mennyire illeszthető a rendszer az adott vállalati környezetbe, és hogy mennyire fejleszthető. Az ár itt már sokadrangú, amit az aktuális funkcionalitás követ, majd a szállító által rendelkezésre bocsátott dokumentáció minősége. Csak a lista végén kap helyet a rendszer bevezetésének egyszerűsége.

Ahelyett, hogy beleugranánk az olcsó, gyors és egyszerű bevezetéssel kecsegtető megoldásba, igyekezzünk ennél távolabbra tekinteni.

Egyszeri hosszú távú befektetés!

A kiválasztási folyamat során hajlamosak vagyunk elfelejteni, valójában miért is kezdtünk bele az egész procedúrába: hogy integráljuk a folyamatainkat, megkönnyítsük az elvégzendő feladatokat, időt, energiát (így pedig pénzt) spóroljunk és átláthatóvá tegyük a működésünket. Érdemes ilyenkor megállni egy percre és számot vetni, hiszen egy valóban minden igényt kielégítő megoldás oltárán áldozni kell. Ha jól választunk, akkor a bevezetésre kerülő vállalatirányítási rendszer üzletmenetre gyakorolt pozitív hatása olyan profitot jelenthet, ami jócskán túlmutat a kezdeti befektetésen. Egy olcsó, dobozos, support nélküli, fejlődésre képtelen rendszer megvásárlásával többszörös árat fizethetünk a döntésünkért.

Fogadja meg tanácsunkat, és az ár mellett a fent említett további tényezőket is vegye figyelembe ERP rendszer vásárlása előtt!

2021. 06. 24.Az Europroof vállalatirányítási rendszert egy előzetes felmérés és egy részletes specifikáció készítés után az Ön vállalatának igényeire szabjuk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, minden felmerülő kérdésére válaszolunk!

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Legutóbbi bejegyzések

2022. 05. 10.
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?
Miért hasznos egy vállalatirányítási rendszer 2022-ben?

Az ERP-k, azaz az integrált vállalatirányitási rendszerek évtizedek óta a vállalati kultúra részei, ám egy modern megoldás értékét épp az mutatja meg, hogy folyamatosan változik, fejlődik, így minden felmerülő igényre biztosít megnyugtató megoldást.

2022. 05. 04.
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?
Miért elengedhetetlen a digitalizáció egy sikeres vállalkozás építéséhez?

A koronavírus-járvány következményei végérvényesen megmutatták, amit évek óta tudni lehetett: digitalizáció, online jelenlét és adattudomány nélkül képtelenség hosszú távon sikeres vállalkozást építeni 2022-ben.

2022. 05. 02.
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra
A kulcsszó a válságkezelés, avagy a Covid19 hatásai a hazai vállalkozásokra

Bezárások, látványos kereslethiány, bizonytalanság, illetve ezekre reagáló átgondolt, intenzív válságkezelés – ez jellemezte a hazai vállalkozásokat a koronavírus-járvány által uralt utóbbi időszakban. Összefoglaltuk, mi okozta a legnagyobb gondot a piaci szereplőknek.