Az ERP előnyei, avagy miért hasznos egy vállalat életében?

Manapság egyre több vállalat használja ki a vállalatirányítási rendszerek (ERP) nyújtotta előnyöket, ám még mindig igen magas azon cégek száma, akik nem ismerik az ezzel járó pozitívumokat. Az alábbi cikkünk most Nekik szól, hiszen igyekszünk egy átfogó képet adni arról, hogy miért hasznos egy ERP a vállalat életében!

Az ERP területei

Az ERP összefogja a vállalat külső folyamatait, belső működését, valamint a külső és belső kommunikációt, így egyetlen, átfogó rendszerbe integrálja a vállalat üzleti folyamatait. Egy vállalatirányítási rendszer alapvetően az alábbi területeken fejti ki hatékonyságát:

  • Pénzügyek
  • Kereskedelem és értékesítés
  • Logisztika
  • Készletmozgás, raktárkezelés
  • Emberi erőforrás

Vegyük példának az értékesítés folyamatát!

Úgynevezett nulladik lépésként tarthatjuk számon a megkeresés beérkezését, hiszen a megrendelés általában az árajánlat elkészítése, majd elfogadása után történik meg. A tényleges megrendelés után két dolog következhet: amennyiben nincs raktáron az adott termék, szükség lesz egy szállítói rendelésre, ha azonban rendelkezésünkre áll, mehet tovább a logisztikai részleghez, majd elkészíthetjük a szállítólevelet, és/vagy a számlát.

Vállalatirányítási rendszer nélkül a fenti lépésekhez számos ügyintézőre, és még annál is több adminisztrációs munkára lenne szükség, ami jelentős anyagi- és időráfordítást jelent a vállalat számára. Egy ERP használatával azonban az értékesítési folyamat csupán néhány kattintást igényel a résztvevőktől, ráadásul a folyamathoz kapcsolódó összes területet érintő adatot és információt képes feldolgozni, ezzel növelve a problémamentességet.

A legfontosabb előnyök

Ebből az egyetlen példából is jól látszik, hogy az adott cég működésére szabott vállalatirányítási rendszer mennyi haszonnal járhat. Nem csupán az adminisztráció költségei, de a ráfordított idő is csökken, hiszen egyszerűbben és gyorsabban elvégezhetőek azok a feladatok, amik korábban sok időt és energiát emésztettek fel. Ezen kívül mind a vezetők, mind az alkalmazottak kiegyensúlyozottabban, stresszmentesen dolgozhatnak, hiszen a rendszer minden fontos információt biztonságosan eltárol.

Fejlessze Ön is vállalatának munkafolyamatait az Europroof vállalatirányítási rendszerrel.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, minden felmerülő kérdésére válaszolunk!

Kapcsolatfelvétel
Demo letöltése