Egy vállalatirányítási rendszer legfontosabb tulajdonságai - 5. Legyen megfelelő a dokumentáltság

Egy vállalatirányítási rendszer bevezetésének része a kiscsoportos oktatás, de fontos, hogy a beszállító olyan anyagokkal is támogassa a betanulást, ami azonnal rendelkezésre áll, ha megakadna a folyamat. Alábbi cikkünkben bemutatjuk azon dokumentumok (segédanyagok) összességét, amelyek támogatják az ügyviteli rendszer önálló használatát.

Miért fontos a dokumentáltság?

Dokumentáltság alatt az oktatást, gördülékeny használatot elősegítő anyagok meglétét értjük. Az az ügyviteli rendszert fejlesztő cég, amely szoftvere mellé felhasználókat segítő anyagokat biztosít, professzionalizmust sugall, komolyan foglalkozik az általa végzett tevékenységgel. Ezek a dokumentumok segítséget jelenthetnek a bevezetésnél, a folyamatok megakadásánál, valamint az új munkaerő betanításánál, oktatásánál.

Mi minősül oktatási segédanyagnak?

Felhasználói kézikönyv

A felhasználói kézikönyv célja a szoftver felhasználói felületének ismertetése, funkcióinak, használatának bemutatása. Megkülönböztethetünk offline (nyomtatott, vagy valamilyen file-ban tárolt és lokális gépről elérhető), valamint online (az ügyviteli rendszerben a funkció használata közben előhívható, adott funkcióhoz releváns információkat tartalmazó) kézikönyveket. A gyakorlat azt mutatja, hogy utóbbira jóval nagyobb igény van, mivel gyorsan elérhető és hatékonyan használható.

Online oktatási anyagok

A sikeres használatot segíthetjük úgy is, hogy az ügyfelek a fejlesztésekről nem csak egy kézikönyvet kapnak, hanem oktató anyagokkal is reprezentáljuk az új funkciókat és működésüket. Az oktatóanyagok közé tartoznak az oktató videók, amelyek szemléletesen végig követik a rendszerben egy-egy folyamat lépéseit.

Ezeken felül, a dokumentáltság részeként tekinthetünk az ügyviteli rendszerhez kapcsolódó hibajegykezelő alkalmazásra is, amely közvetlen kommunikációt biztosít a fejlesztőkkel. Ez előző cikkünkben már kifejtésre került, mint a támogatottság fontos része.

Ha a szállítónk még az egyeztetés során fel tudja mutatni a fent felsorolt anyagok mindegyikét, az annak a bizonyítéka, hogy felkészült és komoly céggel van dolgunk.

Fogadja meg tanácsunkat, higgye el, a későbbiekben hálás lesz ezért a döntésért!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, minden felmerülő kérdésére válaszolunk!

Kapcsolatfelvétel
Demo letöltése