Egy vállalatirányítási rendszer legfontosabb tulajdonságai - 3. Kezelje a vállalat összes folyamatát!

A legtöbb vállalkozás életében előbb vagy utóbb megfogalmazódik az optimalizálás, egyszerűsítés, hatékonyságnövelés igénye, melyekre megoldást csak egy igazán jó ERP rendszer adhat, különösen akkor, ha a vállalat összes folyamatát képes kezelni. Az alábbi blogcikkben kifejtjük, mit jelent ez pontosan.

Ne kössön kompromisszumot!

Az egyik legfontosabb tanács, amit egy vállalatirányítási rendszer bevezetése előtt adhatunk. Ne elégedjen meg azzal, ha a rendszer a folyamatai 80%-át kezeli! Törekedjen mindig a 100%-ra, hiszen egy jól felépített ERP akár a jelenleg használt szoftverek nagy részét helyettesítheti! Ha ez lebeg a szeme előtt, nem lesz leküzdhetetlen akadály a cég életében.

Ennek jegyében egyébként már tett is egy lépést a siker felé azzal, hogy az előző bejegyzésünkben leírtaknak megfelelően testreszabható rendszert választott.

Mit értünk az “összes folyamat” alatt?

Pontosan azt, amire első hallás után gondolhatnak. Egyazon „keretrendszert” használva egyrészt biztosított az átjárhatóság a funkciók közt, így minden információ pár kattintással elérhető, másrészt ez kellőképpen szabályozható a jogosultsági beállításokkal.

Egy ERP rendszer sok más funkció mellett segítheti például

  • a számlázást
  • a készletezést
  • a gyártást
  • az elfelejtett ajánlatok kezelését
  • észlelni az adatszivárgást
  • az információáramlás nyomon követését

Amit mindenképpen tartson észben, amikor „a vállalat összes folyamatára” gondol: ne csak a jelenlegi folyamatokra alapozzon, hanem a belátható jövőben potenciálisan megjelenő új feladatokra, területekre is! Például előfordulhat, hogy egy jelenleg kereskedelemmel foglalkozó cég gyártótevékenységbe kezd.

Bár tény, hogy sosem lehetünk minden eshetőségre felkészülve, de a téma alapos körül járásával jelentősen csökkenthető a kockázat, és növelhető az esély arra, hogy egy időtálló ERP megoldásra essen a választás.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, minden felmerülő kérdésére válaszolunk!

Kapcsolatfelvétel
Demo letöltése